• Cydr MyCider

    MyCider to kolejny polski cydr dostępny w sklepach. Półsłodki, półmusujący, gazowany jabłecznik dostępny jest w butelkach o pojemności 275 ml. Gdzie można go znaleźć?

    Jabłecznik pochodzi z fermentacji moszczu jabłkowego, bez dodatku barwników, aromatów i konserwantów. Producent planuje również wprowadzenie opakowań o większej pojemności (0,75-1 l) oraz poszerzenie oferty o perry.

    MyCider dostępny jest w sklepach:
    Real;
    Makro (przyszły tydzień);
    Intermarche (druga połowa września);
    Tesco (od 1.10);
    Auchan (od 1.10),
    Polomarket (sklepy ,,nadmorskie”);
    E.Leclerc (Wrocław, Gdańsk, Oleśnica, Zamość, Kołobrzeg, Kędzierzyn – do końca września we wszystkich).

    Cena cydru wynosi ok. 3 zł.
  • Facebook

  • Partnerzy

    Polski Związek Sadowników
  • Polecane filmy



  • O tym piszecie

    gazowanejabluszko

    Test receptur

    Witam :-)!!!

    Fanem domowych przetworów jestem już od 10 lat - tzn już tyle fermentuje różne owoce. Pierwsze wino z ryżu i jabłek wybuchło

    gazowanejabluszko 21-10-2014, 21:01 Idź do ostatniego postu
    gazowanejabluszko

    książki o cydrze

    Ja korzystam z książki "The New Cider Maker's Handbook" Claude Jolicoeur. Mogę polecić, jest w niej poruszonych wiele istotnych tematów i jest

    gazowanejabluszko 21-10-2014, 16:09 Idź do ostatniego postu
    gazowanejabluszko

    cydr pachnie drożdżami

    1. Nie przeszkadza, ale lepiej żebś po fermentacji zlał znad osadu, żeby martwe drożdże nie dawały dużo posmaku.
    2. Drożdże zjedzą cukier do zera

    gazowanejabluszko 21-10-2014, 16:02 Idź do ostatniego postu
    gazowanejabluszko

    Wyciskanie soku

    Ja ciąłem jabłka na mniejsze, potem dodawałem wrzątku i pektopolu, a potem do praski winiarskiej. Jest bardzo ciężko wycisnąć sok z jabłek. Można właśnie

    gazowanejabluszko 21-10-2014, 15:59 Idź do ostatniego postu