Cydr „7 Sadów”

Atmosfera za oknem sprzyja sięganiu po lekkie napoje alkoholowe, w tym oczywiście po cydry. Do zakupu „7 Sadów” zachęciła mnie adnotacja na butelce wskazująca, iż powstaje on z wysokiej jakości surowców, którą w tym wypadku stanowią soczyste, polskie jabłka. Czy informacja ta miała swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości? Zapraszam do zapoznania się z moją oceną.

Cydr „7 Sadów” posiada intensywne bursztynowe zabarwienie. Podczas przelewania do kieliszka nieznacznie musuje. Zapach zdecydowanie słodki, powiedziałabym nawet, że nieco landrynkowaty. Kwasowość w nim jest zdecydowanie niska. Na pewno przypadnie do gustu osobom, które preferują cydry słodsze i delikatniejsze. Najlepiej podawać go, kiedy jest mocno schłodzony. Smakuje wówczas zdecydowanie lepiej, jest bardziej orzeźwiający.

Cydr „7 Sadów” produkowany jest przez +H20. Zawartość alkoholu to 4,5 %. Jest on dostępny jest w dwóch wersjach: w butelce 330 ml lub 750 ml. Ta druga jest idealna na spotkania w większym gronie.

 

 

Dorota Młynarczyk

Dodaj komentarz przez FB