Cydr Słowiański

Dla miłośników oszczędnego, surowego designu czarno-biała (a właściwie: kremowo-ciemnobrązowa) etykieta butelki Cydru Słowiańskiego jest strzałem w dziesiątkę. A co znajduje się wewnątrz?

Etykieta informuje, że mocno orzeźwiający, lekki, musujący napój bezglutenowy o zawartości 4,5 procent alkoholu. Producentem Cydru Słowiańskiego jest MIK Group z siedzibą w Dąbrowie Tarnowskiej. Jabłka do produkcji cydru pozyskiwane są z ekologicznych sadów na terenie Małopolski. Owoce te, dwukrotnie sortowane, a następnie mielone w tradycyjnych prasach, zostawiają w soku miąższ, który stanowi ważny składnik bazy i nastawu.

Producent podkreśla walory smakowe napoju: pozbawioną wody i wszelkich ulepszaczy, naturalną kompozycję z kilku odmian jabłek oraz drożdży winiarskich. I rzeczywiście, każdy łyk cydru pozostawia całkiem przyjemne doznania.

Gdyby określić jego smak, usytuowałabym go dokładnie miedzy słodkim a wytrawnym. Da się wyczuć nawet nienachalną nutkę goryczy. Musujący Cydr Słowiański przeznaczony jest do konsumpcji zarówno w wersji schłodzonej, jak i w wyższej temperaturze. Po podgrzaniu nie traci walorów smakowych, więc w jesienne i zimowe wieczory powinien przypaść do gustu wielbicielom i wielbicielkom jabłecznika. Obecna na rynku od całkiem niedawna marka Cydru Słowiańskiego ma nawiązywać do tradycji – naturalnością, sposobem produkcji, designem. Całość zasługuje na wyróżnienie za spójną strategię marketingową.

Dodaj komentarz przez FB