Grillowana kaszanka w cydrowej otoczce

Kaszanka, kiszka, krupniok to jeden i ten sam smaczny produkt. Z dodatkiem kilku produktów staje się pysznym daniem, które przypadnie do gustu każdemu. Warto spróbować również połączenia kaszanki ze słodkim cydrem.

 

Składniki:

5-6 krążków kaszanki,

2 szklanki cydru słodkiego,

2 cebule,

½ kg kapusty kwaszonej (przepłukanej),

2 pomidory pokrojone w plastry,

czarne oliwki

folia aluminiowa do zapakowania.

 

Wykonanie:

Na folii aluminiowej układamy łyżkę kwaszonej kapusty, krążek kaszanki, kilka plastrów cebulki oraz pomidora i dwie czarne oliwki. Całość polewamy 4-5 łyżkami cydru. Zawijamy w folię, w tzw. cukiereczki. Układamy na rusztach grillowych i pieczemy 20-30 minut.

 

 

 

Agnieszka Łukowska

Dodaj komentarz przez FB